Mesleki Rehberlik Çalışmaları

23.06.2021 159

8 Mayıs 2021- 5 Haziran 2021 tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü 2.sınıf öğrencileri Esma UZUN, Rabia KURAL, Esra YILDIRIM, Tuğba CÖRÜT tarafından Doç.Dr. Ramazan ALABAŞ danışmanlığında Topluma Hizmet Uygulamaları dersi '' Mesleki Rehberlik Çalışması'' kapsamında zoom üzerinden etkinlik hazırlanmıştır.

İlk oturum ; 8 Mayıs  tarihinde  Psikolojik Danişman Serap YALÇIN'ın anlatımı ve Esra YILDIRIM moderatörlüğünde ortaokul ögretmenlerine yönelik " Ögrencilerin mesleki rehberlik açısından yönlendirilmesi " konulu oturum gerçekleşti.

İkinci oturum; 17 Mayıs tarihinde Psikolojik Danışman Gizem BOZOĞLU anlatımı ve  Rabia KURAL moderatörlüğünde 8.sınıf öğrencilerine yönelik ''Meslek Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?'' konulu oturum gerçekleşti.

Üçüncü oturum; 22 Mayıs tarihinde Doktor Öğretim Üyesi Ömer ERDOĞAN' ın anlatımı ve Esma UZUN'un moderatörlüğünde 8. sınıf öğrencilerinin velilerine yönelik  '' Meslek Seçiminde Veli Danışmanlığı ve Önemi'' konulu oturum gerçekleşti.

Dördüncü Oturum; 29 Mayıs tarihinde Psikolojik Danışman Murat KABADAŞ'ın anlatımı ve Tuğba CÖRÜT moderatörlüğünde 8.sınıf öğrencilerine yönelik "LGS Sınavı ve Lise Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler" konulu oturum gerçekleşti.

Son Oturum; 5 Haziran tarihinde Psikolojik Danışman adayları Esra YILDIRIM, Rabia KURAL, Esma UZUN, Tuğba CÖRÜT 8.sınıf öğrencilerine ''Yaşamamızdan Aldığımız Deneyimler Doğrultusunda Meslek ve Bölüm Seçerken Tecrübelerimizi Öğrencilere Aktarma'' konulu oturum gerçekleşti.

Karapürçek Şehit Mesut Nayman Ortaokulu 8.sınıf öğrencileri eğitimlere katılmış olup, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

23-06-202123-06-202123-06-202123-06-202123-06-202123-06-202123-06-2021